De Groote Peel - www.brabantinformatie.info - Foto's - Informatie Brabantse plaatsen en bezienswaardigheden.

Ga naar de inhoud

De Groote Peel

Overig Nederland - Europa > Rest van Nederland

Nationaal Park Groote Peel

Zuid-Oost Brabant - Limburg

 

Het Nationaal Park Groote Peel op de grens van Limburg en Noord- Brabant is een grotendeels afgegraven hoogveengebied met een oppervlakte van ca.15km2. De Peel bestaat uit een landschap dat bestaat uit water, moeras, heide en kleine stukjes bos en de littekens van het turfsteken zoals peelbanen, vaartjes, grote waterplassen en veenputjes.
Bij de Groote Peel heb je een bezoekerscentrum van het Staatsbosbeheer, Buitencentrum De Pelen, Moosdijk 15, Ospel. Hier is ook gelegenheid om wat te eten en te drinken. Tevens is er hier een winkel waar je routekaarten, natuurboeken kan kopen. Tevens vertrekken hier diverse wandelingen door een stukje van het gebied. Je hebt er een wandeling van 2km, 3km en 6km. Of gebruik de wandelroute knooppunten waarbij je zelf je route kan uitstippelen.

Wijzelf hebben de 6km gelopen. We liepen langs een groot meer met vogelobservatiepost en wat kleinere meertjes waarbij we over 2 knuppelbruggetjes moesten. In natte tijden zeker een uitkomst om geen natte voeten te krijgen. Vele heideplanten, berken en grassen. Om deze grassen wat in toom te houden grazen er ook diverse koeien en paarden in het gebied. Altijd leuk om te zien.

De Groote Peel is een belangrijk broedgebied voor bijzondere vogelsoorten, leefgebied voor zeldzame vlinders en reptielen. Zeker het beschermen waard.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright - Disclaimer:  Gerard Meuffels - Henk Dijkman - All rights reserved
Contact via E-mail


Alle foto's zijn eigendom van Gerard Meuffels - Henk Dijkman 
All pictures are property from Gerard Meuffels - Henk Dijkman


Informatie verkregen via Wikipedia - Insight Guide - Capitool Reisgidsen - lokale folders en diverse internetpagina's


Informatie redaktie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman    

Terug naar de inhoud