Eindhoven Introductie - www.brabantinformatie.info - Foto's - Informatie Brabantse plaatsen en bezienswaardigheden.

Ga naar de inhoud

Eindhoven Introductie

Brabant Zuidoost

Hieronder ziet u diverse foto's van de stad Eindhoven gelegen in Zuid-Oost Brabant


Eindhoven is een dynamische stad met een moderne uitstraling maar met een warm Brabants hart. De stad lig in het zuidoosten van de provincie Noord-Brabant en is vijfde stad van Nederland. De gemeente telt ruim 220.000 inwoners op een gebied van 88 km².

De recente geschiedenis weerspiegelt zich in het uiterlijk van de stad. Gebouwen en fabriekshallen uit de jaren twintig en dertig en eigentijdse kantoortorens voor bedrijven in high tech en zakelijke dienstverlening wisselen elkaar af. Eindhoven staat bekend om zijn high tech en innovatieve bedrijven. Dit wordt ook wel Brainport genoemd. Brainport Eindhoven vormt de regio voor kennisindustrie en toptechnologie van Nederland. Het is de springplank voor Nederland Innovatieland. Een goed voorbeeld van de wapenfeitenis de High Tech Campus.

Lichtstad
Eindhoven wordt ook wel de lichtstad genoemd. Dit is  een knipoog naar de gloeilampenfabriek van Philips die zo bepalend is geweest voor de ontwikkeling van Eindhoven. Frits Philips een bekende Eindhovenaar die ook een standbeeld heeft.

Winkels in alle soorten en maten zoals in de overdekte Heuvel Galerie (met ruim honderd winkels) en de talloze cafés en restaurants geven het centrum de gezellige en levendige sfeer die hoort bij een grote stad. De gemoedelijke sfeer maakt Eindhoven tot een populaire plaats voor het bezoeken van evenementen, een dagje uit, een avondje uit of een avondje stappen.

Eindhoven is goed bereikbaar met de auto. In en rondom het centrum van Eindhoven zijn er verschillende parkeergarages en parkeergelegenheden. De goede sociale en culturele voorzieningen, de ruime opzet, het vele groen en het typisch Brabantse landschap in de directe omgeving maken Eindhoven tot een stad waar het plezierig wonen, werken en leven is. Ook voor een dagje of weekendje weg is Eindhoven zeer geschikt.

Eindhoven beschikt over een eigen luchthaven, namelijk  Eindhoven Airport. Dit is een van de grootste luchthavens van Nederland.

___________________________________________________________________________________________________________________________________________

Copyright - Disclaimer:  Gerard Meuffels - Henk Dijkman - All rights reserved
Contact via E-mail


Alle foto's zijn eigendom van Gerard Meuffels - Henk Dijkman 
All pictures are property from Gerard Meuffels - Henk Dijkman


Informatie verkregen via Wikipedia - Insight Guide - Capitool Reisgidsen - lokale folders en diverse internetpagina's


Informatie redaktie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman    

Terug naar de inhoud