Helmond - Industrieel Erfgoed - www.brabantinformatie.info - Foto's - Informatie Brabantse plaatsen en bezienswaardigheden.

Ga naar de inhoud

Helmond - Industrieel Erfgoed

Brabant Zuidoost

Zuid-Oost Brabant

In de 19e eeuw ontwikkelde Helmond zich van een stadje met circa 2500 inwoners tot een van de meest geindustrialiseerde steden van Nederland. Textiel en metaal vormde de hoofdpijlers van de industrialisatie. Tot ver in de vorige eeuw waren deze 2 takken van industrie prominent zichtbaar in het stadscentrum. Tegenwoordig is de meeste bedrijvigheid zoals de snel groeiende automotive-industrie, te vinden op industrie terreinen aan de rand van de stad. De fabrieken van Vlisco, Nedschroef en J. A. Raymakers & Co.  bevinden zich nog nog steeds op hun oorspronkelijke plaats aan de Zuid-Willemsvaart. Samen met aandere industriele momumenten maken zij het centrum van Helmond tot een rijke bron van indutrieel erfgoed.


Tekst uit boekje: Industrieel erfgoed route Helmond door gemeente HelmondInformatie bij Stichting Industrieel Erfgoed Helmond - Het industrieel Atrium, een museum voor industrieele machines en producten van het oude Helmond


Copyright - Disclaimer:  Gerard Meuffels - Henk Dijkman - All rights reserved
Contact via E-mail


Alle foto's zijn eigendom van Gerard Meuffels - Henk Dijkman 
All pictures are property from Gerard Meuffels - Henk Dijkman


Informatie verkregen via Wikipedia - Insight Guide - Capitool Reisgidsen - lokale folders en diverse internetpagina's


Informatie redaktie-fotografen Gerard Meuffels - Henk Dijkman    

Terug naar de inhoud